Yleiset kilpailumääräykset

Yleiset kilpailumääräykset KanG:n kilpailuissa  

Oheiset kilpailumääräykset ovat voimassa kaikissa Kanavagolf Vääksy Ry:n kilpailuissa, ellei kilpailukutsussa tai ennen kilpailua jaettavissa kilpailukohtaisissa lisämääräyksissä ole muuta mainittu.

Osallistumisoikeus kilpailuihin

Kilpailuihin osallistuminen edellyttää Suomen Golfliiton jäsenseuran jäsenyyttä ja voimassaolevaa jäsen- ja tasoituskorttia. Ulkomaalaiselta ei edellytetä suomalaisen seuran jäsenyyttä.

Ammattilaiset voivat osallistua kilpailuihin ja he kilpailevat ainoastaan samoista scratch-palkinnoista amatöörien kanssa. Jos ammattilainen pelaa samassa joukkueessa amatöörin kanssa, voi joukkue kilpailla ainoastaan scratch-palkinnoista.

Kilpailun johtaja ja startteri

Kilpailun johtaja toimii kilpailun tuomarina ja vastaa kilpailun kulusta, tuloksista ja palkintojenjaosta.

Korkein kilpailussa käytettävä tasoitus

Kilpailuihin voi ilmoittautua kilpailumääräysten puitteissa millä tahansa tasoituksella, mutta tuloksia laskettaessa naisten ja miesten korkein slope-tasoitus on 36.

Pelimuoto ja sarjat

Kilpailukutsussa ilmoitetaan kunkin kilpailun ajankohta, kilpailusarjat, pelimuodot, erikoiskilpailut, osallistumisoikeudet ja kilpailumaksut.

Rajoitukset

Viikonloppuna järjestettäviin avoimiin kilpailuihin voidaan ottaa enintään 120 pelaajaa. Pelaajat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, jollei kilpailukutsussa toisin mainita.

Ilmoittautuminen ja kilpailumaksu

Pelaaja on yksin vastuussa ilmoittautumisestaan. Ilmoittautuminen on sitova, mikäli sitä ei peruta ilmoittautumisajan puitteissa.

Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu caddiemasterille (henkilökohtaisesti, netissä, puhelimitse, sähköpostitse). Lähtöaikaa voi toivoa aikaisin tai myöhään. Muita toivomuksia ei voida huomioida, koska lähtöjärjestys arvotaan. Ilmoittautumisaika päättyy kaksi päivää ennen kilpailun alkua klo 16 ellei toisin mainita.

Jälki-ilmoittautuneiden hyväksymisestä kilpailuun päättää ainoastaan kilpailun johtaja tai kilpailutoimikunta. Periaatteena on se, että jälki-ilmoittautuneita otetaan ainoastaan osanottonsa peruuttaneiden tilalle. Jälki-ilmoittautuneiden valintaperuste on ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestys.

Kilpailumaksu on maksettava ennen kilpailun aloittamista. Kilpailusta poisjäämisen tulee tapahtua hyväksyttävästä syystä, jollainen on esim. sairastuminen tai perhetapahtuma. Huono sää tai sopimaton starttiaika eivät ole hyväksyttäviä syitä. Kilpailumaksu peritään aina, mikäli peruutus tapahtuu starttiaikojen arvonnan jälkeen. Poisjäämisestä pitää ehdottomasti aina ilmoittaa ennen kilpailun alkamista kilpailun johtajalle tai caddiemasterille.

Kilpailun peruuttaminen

Kilpailutoimikunta voi peruuttaa avoimen kilpailun, jos ilmoittautuneita on alle 40. Muiden kilpailujen peruuttamisesta päättää ainoastaan kilpailutoimikunta.

Arvonta

Lähtöryhmät arvotaan ilmoittautumisajan päättymispäivänä klo 18 jälkeen kilpailun johtajan tai kilpailutoimikunnan määräämän edustajan valvonnassa. Aikatoivomuksista ainoastaan aikaiset tai myöhäiset voidaan huomioida. Lähtöajat löytyvät internetistä osoitteesta www.kanavagolf.com ja ovat kysyttävissä caddiemasterilta.

Myöhästyminen

Jos pelaaja myöhästyy korkeintaan viisi minuuttia, rangaistus on kaksi lyöntiä tai reikäpelissä reiän menetys. Jos pelaaja myöhästyy enemmän kuin viisi minuuttia, on rangaistuksena kilpailusta sulkeminen.

Hidas peli

Jos ryhmä jää jälkeen laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, joutuu ryhmä tai yksittäiset pelaajat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 mukaisesti:

 • ensimmäinen rikkomus: yksi lyönti
 • toinen rikkomus: kaksi lyöntiä
 • useampi rikkomus: pelistä sulkeminen

Ryhmän (4 pelaajaa) tavoiteaikataulu kilpailuissa

Tee 1 0.00 Tee 2 0.15 Tee 3 0.29 Tee 4 0.46 Tee 5 0.58 Tee 6 1.13 Tee 7 1.28 Tee 8 1.38 Tee 9 1.53 Tee 10 2.20 Tee 11 2.25 Tee 12 2.40 Tee 13 2.58 Tee 14 3.10 Tee 15 3.25 Tee 16 3.45 Tee 17 4.00 Tee 18 4.15

Tuloskortit

Tuloskortit palautetaan caddiemasterille tietojen tarkastuksen jälkeen ilman viivytystä allekirjoitettuina.

Ratkaisut tasatilanteessa

Reikäpeli

Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi väylältä 1 alkaen reikä reiältä, kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisissa reikäpeleissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.

Lyöntipeli (myös pistebogi)

Tasoituksettomassa kilpailussa tasatilanne ratkaistaan tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä:

 • 36, 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää
 • viimeinen reikä
 • ja lopuksi arpa

 

Tasoituskisassa tasatilanteessa voittaa:

 • pienempi slope
 • pienempi tarkka tasoitus
 • 36, 18, 9, 6, 3
 • viimeinen reikä
 • ja lopuksi arpa

 

Kaikissa seuran lyöntipelimestaruuskilpailuissa ratkaistaan voittaja välittömästi suoritettavalla sudden death -uusinnalla lyöntipelin säännöin väylillä 10 ja 18. Voittajan on pelattava aina pallo reikään saakka. Uusintaan joutuva pelaaja on oikeutettu saamaan enintään 15 minuutin valmistautumistauon.

Golfautot ja moottoroidut kärryt

Golfauton käyttö kilpailuissa on kielletty. Moottorikäyttöisen mailakärryn käyttö on sallittu. Kilpailutoimikunta voi kuitenkin lääketieteellisin perustein sallia golfauton käytön kilpailussa.

Etikettirikkomukset

Kilpailutoimikunta tai tuomari voi etikettirikkomuksissa huomauttaa, varoittaa ja lopuksi sulkea pelaajan pelistä. Vakavissa rikkeissä voidaan pelaaja sulkea pelistä välittömästi. Lisäseuraamuksista päättää pelaajan kotiseuran kapteeni.

KanG, Kilpailutoimikunta

 Jaa