Suurten muutosten syksy

Blogin kirjoittamisessa on ollut hieman taukoa, mutta kirjoitettavaakin on kesäiseen aikaan kovin vähän. Toki pelikauden aikanakin on kenttäväki ollut ahkerana ja normaalin kentänhoidon ohella viimeistellyt talvella tehtyjä työmaita eli harjoitusputtiviheriötä ja sillanympäristöjä väylillä 7 ja 18 sekä korjaillut paikkoja siellä ja täällä.

Nyt kiivaimman pelikauden hiljennyttyä on bunkkereiden kunnostaminen taas päässyt käyntiin. Etuysin kaikki bunkkerit on kunnostettu tai ei ihan kaikkia, sillä muutama bunkkeri peitetään ja kuutosväylän sydänbunkkerista tehdään ruohobunkkeri mutta edelleen sydämenmuotoisena. Myös takaysiltä ehditään ainakin muutama bunkkeri kunnostaa ennen talven tuloa. Uutta ilmettä on bunkkeriremontti antanut ainakin väylillä 3, 8 ja 9.

Väylän 8 oikealla puolella oleva lampi on tarkoitus kunnostaa syksyn aikana. Se on kasvanut pahasti umpeen ja jopa leppää ja pajukkoa alkaa kasvaa reunoilla. Peliin lampi ei juurikaan vaikuta, sen verran kaukana väylästä se on, mutta siivottuna sitä on kuitenkin mukavampi katsella.

Marraskuun aikana alkaa sitten varsinainen mylläkkä kentällä. Ulkopuolisen urakoitsijan toimesta (sama joka urakoi harjoitusputtiviheriön) tehdään kaikki uudet lyöntipaikat väylälle 3 sekä yksittäisiä bokseja väylille 5, 8 ja 14. Uusi väyläbunkkeri rakennetaan peitetyn tilalle väylällä 5. Väylällä 6 raivataan ja tasoitetaan ojaa ja metsää viheriön vasemmalta puolelta pelattavaksi alueeksi sekä kunnostetaan ja laajennetaan viheriöbunkkeria.

Suurin muutos tapahtuu kuitenkin väylällä 18, jonka metsäkulma on ollut märkä ja mutainen miltei koko kesän. Nyt se korjataan pelillisesti selkeämmäksi ja myös näyttävämmäksi kaivamalla notkoon vesieste ja puusto raivataan kulmasta suurelta osin pois. Näin mahdollistetaan pitkälyöntisille viheriön tavoittelu toisella lyönnillä. Toinen vaihtoehto märkyyden poistamiseksi olisi ollut alueen täyttö korkeammaksi, mutta tämä olisi ollut työnä kalliimpi, koska täyttömaata olisi tarvittu paljon ja se olisi pitänyt ostaa ja kuljettaa jostakin, koska omasta takaa meillä ei täyttömaata sellaisia määriä ole. Vesiestettä laajentamalla saamme visuaalisesti erittäin näyttävän päätösväylän kentällemme, jonka muistaa moni varmasti kierroksensa jälkeen, hyvällä tai vähemmän hyvällä tuloksesta riippuen. Kylmäksi se ei tule jättämään ketään. Väylän tulee täydentämään vesiesteen ja viheriön väliin rakennettava väyläbunkkeri, jonka on tarkoitus hillitä pitkälyöntisten intoa kakkoslyöntiinsä.

Kenttämme tulee uusien lyöntipaikkojen myötä ylittämään takatiiltä pelattuna 6000 metrin rajan, joka on Golfliiton minimivaatimus esimerkiksi miesten SM -tason kilpailuihin. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tarkoitus uusien takatiipaikkojen rakentamiselle. Uusi takatii mahdollistaa monella väylällä kaikkien muidenkin tiipaikkojen uudelleenjärjestelyn, esimerkiksi väylällä 7 saadaan suurempi alue kovimmalla kulutuksella oleville klubitiipaikoille kun uusi takatii on käytössä. Uusia ”naisten lyöntipaikkoja” taas rakennetaan siksi, että moni väylä on yksinkertaisesti liian pitkä nykyisiltä tiipaikoilta.

Kenttämme on muuttunut ja muuttuu ensi vuonna niin paljon, että vanhat slope -taulukot on syytä päivittää vastaamaan muuttunutta kenttää. Tuleva alkukausi mennään luultavasti vanhalla slopella, mutta siinä vaiheessa kun uudet lyöntipaikat otetaan käyttöön, otetaan myös uusi slope -taulukko käyttöön.

Joku saattaa myös tulla ihmettelemään muuttuneita väyläpituuksia niilläkin väylillä, joita remontti ei ole koskenut. Tämä johtuu suoritetuista tarkistusmittauksista, jotka osoittivat sen verran suuria poikkeamia todellisuudesta muutamilla väylillä, että ne tullaan korjaamaan jossain vaiheessa niin tuloskortteihin, väylätauluihin kuin stroke savereihinkin. Vanha materiaali käytetään kuitenkin ensin alta pois, koska olemme näillä mitoilla pelanneet tähänkin asti.

Tohinaa siis riittää ja mielenkiinnolla odotamme jo tulevaa kautta vaikka vanhakaan ei vielä ole lopussa.

 Jaa

Kategoriassa Ajankohtaista