Jäsentietojen päivitys ja Nexgolf

Monet ovatkin ihmetelleet miksi Nexgolfissa ei pääse enää päivittämään omia jäsentietojaan. Vaihdoimme laskutusjärjestelmän Nexgolfista uuteen monipuolisempaan taloushallinnon järjestelmään. Jouduimme valitettavasti poistamaan oikeudet päivittää itse omia tietojaan, koska jäsen/yhteystiedot tulee siirtää uuteen laskutusjärjestelmään manuaalisesti. Nyt jos joku menisi muuttamaan niitä itse Nexgolfiin niin emme saisi tästä tietoa ja postit/sähköpostit ym. menisi vanhoihin osoitteisiin.

Jos joku vielä käyttää Nexgolfin vanhaa käyttöliittymää, niin siellä alkaa olla puutteita, esimerkiksi tasoitushistoria ei siellä enää näy. Nexgolf keskittyy luonnollisesti päivittämään ja kehittämään tätä uutta käyttöjärjestelmää ja vanha on jäämässä pois.

Uudessa käyttöjärjestelmässä pääset selailemaan tasoitushistoriaa yläriviltä klikkaamalla oma Nexgolf ja tämän jälkeen tasoitushistoria. Alasvetovalikosta tulee valita tällä hetkellä vielä viimevuoden tiedot, mutta alkaa näkymään normaalisti kunhan saadaan tämä kausi käyntiin.

Tässä kuitenkin on vielä Nexgolfilla uudessa järjestelmässä puutteita. Talven AHR-tasoitustarkastuksen tulokset eivät vielä näy. Olen ollut asiasta yhteydessä Nexgolfiin ja lupasivat korjata asiaa pikapuolin. Uudessa järjestelmässä on vielä kehitettävää ja otamme vastaan palautteita jos huomaatte. Välitämme niitä sitten Nexgolfille.

Ja tietenkin muissakin asioissa saa ottaa yhteyttä, autan mielelläni. Nähdään klubilla!

Golfterveisin,

Johanna toimistosta
044 2700 411
johanna.viljamaa@kanavagolf.com

 Jaa

Kategoriassa Ajankohtaista