Golf, koko perheen yhteinen harrastus

Olen aina ihaillut perheitä, joilla on yhteinen harrastus. On se sitten jokin urheilulaji, musiikki, mökkeily, vaellus tai mikä tahansa. Itse opetin omat tyttäreni laskettelemaan heidän ollessa kolme- ja neljävuotiaita. Jo seuraavana vuonna Ylläksellä koko perhe pystyi nauttimaan yhteisestä harrastuksesta. Äiti edellä, likat perässä ja isä odotteli ylhäällä hetken nauttien maisemista lähteäkseen porukan perään katsomaan, että kaikki sujui hyvin. Yhtä aikaa saavuttiin alas posket punaisena ja hymy naamalla mentiin hissiin.

Golf on laskettelun ohella harvinainen urheilulajij siksi, että siitä voi nauttia yhdessä hyvin nopeasti riippumatta siitä millä tasolla kukin golfarina on. Edistyneempi perheenjäsen nauttii pitkistä draiveista ja parin tuntumassa olevasta tuloksesta samalla kun nuorimmainen kokee onnistumisen iloa hyvästä rautalyönnistä tai putista. Samalla tulee tutuksi golfin etiketti, lyöntijälkien korjaaminen ja pelinopeudesta huolehtiminen. Ja mikä parasta, neljä tuntia yhteistä aikaa ilman telkkaria, kännyköitä, läksyjä tai työstressiä. Voisiko perhe paremmin sunnuntai-iltapäivää viettää?

 

Juniorikato vaivaa lajiamme. Vaikka me seurassa teemme paljon töitä antaen mahdollisuuksia harrastuksen aloittamiseen ja pelaamiseen, ovat perheet itse tärkein linkki harrastuksen jatkumiseen. Nyt kun aurinko alkaa päivisin pilkottamaan taivaalla, huomaan, että ainakin itseäni polttelee mennä Loukkuun treenaamaan kauden aloitusta varten. Joten jäsenet, ottakaapa seuraavalla kertaa perheen nuorimmat ja teinit mukaan, Loukussa on hyvä istuttaa kipinä lajiin.

 

Ohessa on linkki Golfpisteen uutiseen ”Perheissä golfin tulevaisuus”. Siinä on monta hyvää pointtia luettavaksi.

https://golfpiste.com/uutiset/perheissa-golfin-tulevaisuus/

Kevättä kohden,

Petri

 Jaa

Kategoriassa Ajankohtaista, Seuran puheenjohtajan blogi Avainsanat: , ,